T e r r a  N o v a
DE VIJF RITMES
Dans het Leven
 

Saryo van lakerveld Pottenbakkerstraat 2
2645 KT Delfgauw

The Netherlands
T  +31 (0)15 256 62 86
M +31 (0)6 481 52 072
E terranova@devijfritmes.nl
Skype: dancing-soul

 

De 5 Ritmes is ontwikkeld door Gabriëlle Roth. Haar liefde voor dans, beweging en het werken met mensen brachten haar tot het inzicht dat deze vijf ritmes in alle aspecten van het leven zijn terug te vinden en te herkennen.

De 5 Ritmes is een dansvorm die bestaat uit vijf verschillende fases. Deze zijn verbonden met de elementen, die weer terug te vinden zijn in onszelf.

VLOEIEND | Aarde: Dit ritme helpt om te aarden en te verbinden met onszelf in alle aspecten en met alles om ons heen. We openen de poort van ontvangen en stromen mee in de rivier van de dans. Deze dans is rond en zacht en heeft geen begin en eind, hoeken of lijnen.

STACCATO | Vuur: De muziek verandert in een ritmische beat. Elke beat doet je lichaam bewegen en nodigt je innerlijke vuur uit om wakker te worden en je doel te bepalen. De beat laat je hart spreken via je lijf.

CHAOS | Water: In de chaos breng je de aarde (vloeiend) samen met het vuur (staccato) en daarmee heb je de basis voor de totale overgave. Je laat iedere controle los en volgt de diepe wijsheid van je lichaam. De danser (de identificatie) verdwijnt en de dans (de beweging) blijft over.

LYRISCH | Lucht: Na deze overgave dient zich een lichtheid aan die ons meeneemt in het spel van het kind. In dit ritme is alles mogelijk en mag je bewegen en vliegen in een grenzeloze ruimte met alles wat er is.

STILTE | Compassie: Dit is het ritme waarin alles samenkomt en alles oplost in het niets. In de stilte van de beweging vind je de aanwezigheid en het zijns-bewustzijn. In alle eenvoud laten we de dans zijn eigen afronding vinden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

WAVE: Al deze ritmes achter elkaar wordt een wave genoemd. Een beweging die begint met de basis en zich langzaam opbouwt naar een extatische dans en eindigt in een diepe stilte. Elke wave begint met “bodyparts”. Dit is een manier om in ons lijf te komen.

VOOR WIE: Iedereen kan dansen, van jong tot oud, van fit en lenig tot stijf en stram. In elk mens zit een danser.

EN VERDER.....De Vijf Ritmes is een basisprincipe van hoe energie beweegt. Het lesgeven van Saryo is in de loop der jaren verder ontwikkeld naar een breder perspectief, waarin De Vijf Ritmes als basis dient van elke dans die hij aanbied.

 

 

"De dans is een heerlijke manier om in contact met mijzelf te komen. En juist niet alleen in mijn hoofd en in mijn denken, maar met mijn hele lijf die, al dansend op geweldige muziek, mag voelen en bewegen terwijl ik mijn energie voel stromen. Soms dans ik lichtvoetig maar vaker spring ik in de beat en draai om mijn as, heerlijk in contact met de vloer, met mijn hoofd én met mijn hart" -Marc in den Bosch

"De dans: brengt in vervoering, geeft confrontatie, leid naar loslaten en vrijheid"
-Liane Borst

"Vijf ritmes dansen: mijn binnenkant werd wakker geschud. Heerlijk om in de chaos uit m'n dak te gaan. Na elke avond weer opgefrist naar huis" - Laurens van Ruijven

"Tijdens de cursus leer ik zoveel kanten van mezelf kennen. Ik ervaar mezelf na 4 jaar dansen als veel vrolijker, grappiger en zoveel lichter!" - Cornelie Gogelein

"Elke dans is een nieuw moment in je leven.
Elke dans geeft je de gelegenheid de ritmes, die of je wilt of niet, altijd door je leven heen gaan, te herkennen. Je lichaam vertelt je in de dans hoe het zit, het lichaam weet.
Je herkent het ritme; je erkent het ritme; je laat los en beweegt mee in aanvaarding van het ritme, in de dans en vervolgens in je leven. Dansen is leven, leven is dansen" - Mariëlle Soet
 
    Terra nova | Saryo van lakerveld | Dans de 5 ritmes | Pottenbakkerstraat 2  2645 KT Delfgauw |  Tel 0152566286 / 0648152072                                                                              webdesign www.arteos.nl