Home
Saryo & Eva
Agenda
Programma

De Vijf Ritmes
Open Floor
Conscious Dance

Dansavonden
Workshops
Zomerweken
Ritual Theater

Terra Nova
Gastdocenten

Contact & aanmelden

 

IMPRESSIES VAN ONS PROGRAMMA
meer info vindt je op de losse pagina's

Ga hier naar de
AGENDA VAN DAG TOT DAGWEKELIJKS & MAANDELIJKS

PURE DANCE ONLINE


We dansen gewoon verder, maar dan online en op een veilige afstand, maar wel verbonden. Het is heel simpel met ZOOM, je hoeft geen techneut te zijn en heb je het één keer gedaan, dan blijf je komen. Dansen@Home is de nieuwe trend en houd iedereen in beweging. Betaling is op donatie basis. Kom, probeer het uit. Het is gek, onwennig, maar ook leuk, speels en verbonden. Hier is de PURE DANCE LINK

AGENDA

 

PURE DANCE


VANAF BEGIN JUNI BEGINNEN WE WEER MET ONZE WEKELIJKSE DANS AVONDEN IN DEN HAAG EN ROTTERDAM

Na een lange tijd online te zijn geweest, gaan we weer beginnen in onze oude bekende locaties in Den Haag en Rotterdam. We doen dit volledig in overeenstemming met de geldende regels van het RIVM, de centra waar we dansen en onze eigen gevoel van veiligheid.

De belangrijkste regel is dat je jezelf moet opgeven en dat spontaan aan komen lopen er even niet in zit. De overige gedragsregels vindt je hier

Op 3 juni in Centrum Wajid, Den Haag
Op 4 juni in Centrum Djoj, Rotterdam

AGENDA

 

KUNG FU - WUSHU - SOARING EAGLE


TOT NADER BERICHT ZIJN ALLE LESSEN INDOOR KUNGFU LESSEN OPGESCHORT VANWEGE DE CORONA SITUATIE

Why Practice Martial Arts? 

As you probably know, this is not just poor fighting or aggression/beating each other. It is the art of self-control. The gate to mindfulness. Standing opposite your partner, prepared to fight, everything in you arise, all cells in the body wake up and your mind is getting still. That is the moment when kundalini can awake and a miracle can happen.

Wil je meer weten, kijk dan hieronder

AGENDA

 

ECSTATIC DANCE DELFT


TOT NADER BERICHT ZIJN ALLE LESSEN VAN ECSTATIC DANCE OPGESCHORT VANWEGE DE CORONA SITUATIE

Iedere 2e zondagochtend en iedere 4e vrijdagavond van de maand is er in Delft een Ecstatic Dance met afwisselende DJ's

Ecstatic Dance is een wereldwijde vrije dansvorm met een paar simpele regels: liefst op blote voeten, niet praten, geen foto's nemen en geen alcohol of drugs. Er zijn geen vastgelegde pasjes en de dans is één doorgaande beweging. Luisteren en volgen hoe jouw lijf zich wil bewegen op de muziek, waardoor je dieper bij jezelf komt. We bewegen met elkaar, soms ben je in directe verbinding met iemand of meerderen en soms ben je op jezelf. Je beweegt hoe het voor jou goed is. Iedereen is welkom: 20+, 30+, 40+, 50+, enz.

Elke keer is er een andere DJ en gebruiken we een ander thema om onze dans een basis te geven. De ochtend of avond begint met een openingsceremonie om meer aanwezig te zijn in de ruimte en natuurijk in je lijf. Daarna neemt de DJ je mee op reis en is de uitnodiging om jezelf te openen voor wat er ontstaat in het moment.

Wil je meer weten, kijk dan hieronder

AGENDA

 


RITUAL DANS THEATER

MAGICAL DRAGON

Het laten ontstaan, van iets naar iets. Met een vaste groep werken we in een korte periode naar een performance. Soms zijn dit 10 avonden of soms een paar avonden en twee dagen. Aan het eind is er een eindresultaat wat als een Premiere getoond wordt aan de wereld. Dit zijn meestal rond de 25 tot 50 mensen die komen kijken, van familie, vrienden, bekenden tot overige geïnteresseerden.

Het gaat over zien en gezien worden, je individu vinden in het groepsgebeuren, focussen, in en uit je verhaal kunnen stappen, de kracht in je zelf vinden en naar buiten brengen. Het is een verrijking voor je leven, elk stukje van jezelf komt aan bod. De rijke ervaring van Eva Bergerova in de theater wereld en Saryo van Lakerveld als dansdocent maken van deze reizen een geweldig avontuur.

Wil je meer weten, kijk dan hieronder.

AGENDA

INFO VOLGT

 


IN DE ZOMER

ZOMER DANSWEKEN IN FRANKRIJK EN KROATIË

Twee hele fijn, ontspannende, bewegende, genietende weken in de zomer van 2020

ALCHEMIE VAN HET HART (FR)
Onze Franse week in Preau, die Saryo en Eva samen geven, heet Alchemie van het het Hart en omvat dans, creatieve expressie op verschillende manieren, theater en nog veel meer om het mysterie van het hart te doorgronden. Natuurlijk weer in Preau, waar het leven goed is en het eten super.

LOVE, LIFE, LAUGHTER (CR) GECANCELLED
en dan terug van weg geweest, de zomerdansweek in Kroatië op het eiland RAB. Samen met mijn collega Raduca Vojackova uit Tsjechië zoeken we het mooiste in de mens, de kern, de essentie, zoals ook dit eiland ons bied.

Wil je meer weten, kijk dan hieronder

AGENDA

 


GASTDOCENTEN

GROUNDFLOOR LAB


VANWEGE DE CORONA SITUATIE IS DEZE 6 DAAGSE VERHUISD NAAR 1-5 NOVEMBER

Ground Floor Lab is a five-day, in-depth tour of Open Floor movement practice. Two of our most seasoned teachers team up to immerse students in our dance curriculum. You’ll come away with an understanding of the core teachings and the skills to use them in your life, both on and off the dance floor.

This program attracts a diverse, international community of like-minded dancers who are interested in bringing embodied movement into their work. Ground Floor Labs are held regularly all over the world. Attending a Ground Floor Lab is a prerequisite for anyone interested in training with Open Floor.

wil je meer weten, kijk dan hieronder

AGENDA

 

IN GOOD STANDING


Een weekend met geweldige docenten uit de USA , Kathy Altman and Lori Saltzman. Ieder jaar komen ze een tijdje naar Europa en geven ze workshops.
Ze zijn beide grondleggers van de Open Floor organisatie en zijn onderdeel van de top circle van Open Floor.

Who do we stand behind, beside?
Where are we afraid to stand up?
What won’t we stand for anymore?
How do we stand our ground when the ground is shaking?

Let’s ask the questions together and allow our bodies to answer.

are amazing teachers and core founders of the Open Floor organization.

wil je meer weten, kijk dan hieronder

AGENDA

 

 TERRA NOVA | Delfgauw, The Netherlands
Saryo van Lakerveld | +31 (0)6 481 52 072
Eva Bergerova | +31 (0)6 238 83 406

webdesign www.arteos.nl