Home
Saryo & Eva
Agenda
Programma

De Vijf Ritmes
Open Floor
Conscious Dance

Dansavonden
Workshops
Zomerweken

Ritual Theater

Terra Nova
Gastdocenten

Contact & aanmelden
 

Alchemie van het Hart
zomerdansweek in Frankrijk

 


“Wilde nog zeggen dat ik het zo bijzonder vind hoe je de groep zo onzichtbaar aanwezig hebt gestuurd. Zowel helemaal op de achtergrond, alle ruimte gevend aan de eigen weg van de mensen en de groep, als heel dichtbij en zorgvuldig aanwezig naast ons. Wat een leraarschap. Wat een geschenk ”
Madeleen Bloemendaal
(2018)

Levensveranderend! Wat een groot Cadeau dat ik -nu al twee jaar, mijzelf gun naar Frankrijk te gaan om te dansen bij Saryo en Eva. Prachtige omgeving, heerlijk eten en wat een mooi proces en ontzettende ondersteuning in de dans. Ik voel me vrijer, vitaler! Uit het hoofd, in het hart. Annelies Hoeneveld (2019)
 

Keywords: HART, DANS, THEATER, STEM, KUNST, EXPRESSIE.

Gedurende de week gebruiken we De Vijf Ritmes, Theater, Open Floor, Art Expressie en Stepping out of the Story onderdelen.

Dit is geschikt voor iedereen tussen de 16 en 99 jaar en die bereid is om zichzelf beter te leren kennen. Het is zeker ook heel goed wanneer je leven op een dood spoor zit, een burn-out hebt of je geliefden hebt verloren, maar absoluut ook wanneer het leven je toe lacht en je een weg zoekt om dat expressie te geven.

De week geeft je handvatten om:

  • In contact te zijn en blijven met wat er in jou gebeurd.
  • De kracht in jezelf te voelen en daar mee naar buiten te treden.
  • Op verschillende manieren expressie te geven van die innerlijke wereld.
  • Je eigenwaarde op te waarderen of terug te krijgen.
  • Het leven te voelen stromen in jezelf en dat je dit mag delen.
  • Te zijn wie je bent en dat je dit mag laten zien.
  • Blijer in het leven te staan en jezelf te waarderen.
  • En nog veel meer…..

OVER DE WEEK

Deze zomerdansweek is waar dans, theater en kunst elkaar ontmoeten. Het is een creatief proces waarin je wordt uitgedaagd om je kracht, schoonheid, helderheid en expressie vorm te geven. Het wordt een diepe reis door en met jezelf met als uiteindelijk doel om de diepe ontspanning, vrijheid en plezier weer of meer terug te brengen in je leven. Het is een week met een lach en een traan, waar alles een plek heeft en waar onze natuurlijke flow de leidraad is.

De beweging van het hart is heel simpel; het wil geven en ontvangen vanuit compassie en liefde. Het fysieke hart laat het bloed naar binnen stromen en stuurt het ook weer op pad naar alle uiteinden van ons lichaam. Zo is ook de energie stroom van het hart. De potentie van het hart is dat het heel veel kan ontvangen, transformeren en weer door kan geven, maar helaas zijn vele harten gekwetst en beschadigd en is die natuurlijke flow onderbroken of zelfs soms afgesloten. Hoe vinden we het natuurlijke ritme weer terug van ons hart.

Iedere ochtend zullen we De Vijf Ritmes dansen om te bewegen wat bewogen wil worden. We beleven de herinnering, het gevoel, de gedachte, de blijdschap, verdriet of de boosheid in onze dans. De rest van de dag zullen we andere manieren vinden om het proces te ondersteunen. We doen dat alleen en met elkaar en in verbinding met het grote geheel.

EVEN PRAKTISCH

Datum & Tijd: 15 (17.00) t/m 22 augustus (10.00)
Prijs: €285,00 (excl verblijfskosten) en €245,00 voor 15 july.

Aanmelden: Loeky Ekkel | 0573-221199 of hier

WIE WIJ ZIJN EN WAT WE DOEN

Saryo van Lakerveld is sinds 1998 jaar dans docent waarin De Vijf Ritmes en Open Floor Movement de basis vormen. Hij opent harten en brengt in beweging wat bewogen wilt worden. Eva Bergerova heeft haar roots liggen in het theater en is de grondlegger van het Step out of the Story concept. Daarnaast geeft zij ook les in Conscious dance en creatieve groepsprocessen verbonden met innerlijke expressie.

Beide zijn zij ook DJ en runnen zij Terra Nova, gericht op dans en Stichting Step out of the Story, gericht op Bewegings-theater en creatieve processen. Samen vormen zij een sterk duo in het begeleiden van groepen. Met humor, openheid en respect brengen zij de diepere lagen naar de oppervlak, van het donker naar het licht.

Eva: +31 6 23883406 | eva@evaberger.eu | www.evabergerova.eu
Saryo: +31 6 481 52 072 | saryo@kpnmail.nl | www.terranova-dans.nl

WAAR IS HET

Lokatie: L'Huy Préau,Chatin | Frankrijk (750 km vanaf Utrecht)

Verblijf: We verblijven op een prachtige plek en dansen in een prachtige zaal. Het eten is subliem en de natuur is super. De accommodatie is heerlijk en verbind ons met onze eigen oorspronkelijk en natuurlijk ritme.

Op Preau zijn er verschillende accomodatie mogelijkheden. Dit varieert van een eigen tent tot een eigen kamer in het huis. Daar tussenin zijn er 1, 2 en 4 persoons riddertenten, die geheel zijn ingericht en meerpersoons kamers. Er zijn ook een paar mogelijkheden voor campers. De prijzen liggen tussen de € 400,00 (eigen tent) en € 740,00 (1 pers. kmr) en dit is inclusief het heerlijke eten van Preau. Je kunt op Preau website kijken voor meer informatie en de prijzen.

Reis: Indien je geen auto hebt of je hebt plekjes over, dan is er hier een prikbord om een lift te krijgen of te geven. Voor de route kun je hier terecht. Wij raden je aan om een dag van te voren te vertrekken en in de buurt van Preau een hotel te nemen. Dan kom je rustig aan.

 

 
Love, Life, Laughter
Summerweek Croatia
Love, Life, Laughter
Zomerweek Kroatië

Alchemy of the Heart Summerweek France

Alchemie van het Hart Zomerweek Frankrijk

 
 TERRA NOVA | Delfgauw, The Netherlands
Saryo van Lakerveld | +31 (0)6 481 52 072
Eva Bergerova | +31 (0)6 238 83 406


webdesign www.arteos.nl