Saryo & Eva
Agenda
Programma

De Vijf Ritmes
Open Floor
Conscious Dance

Dansavonden
Workshops
Zomerweken

Ritual Theater

Terra Nova
Gastdocenten

Contact & aanmelden
FLESJMOP 2020
Rotterdam
 


 

Let op want je hoeft niet alle voorbereidingsavonden aanwezig te zijn, dus één of twee avonden + 9 februari is ook goed om deel te nemen.

HOE ONTSTOND HET

Het begon, ongeveer twee jaar geleden, als een grap. Toen kwam dat samen met wat dansers die zoiets al hadden beleefd en fantaseerden of dat misschien ook in hun stad kon gebeuren. Toen kwam er nog een danser langs die voor haar dansopleiding een afstudeer project zocht. Zo is het gegaan en nu staat het er en zijn we klaar voor de uitdaging..

DANS FLESJMOP - DOE JIJ MEE

In ieder schuilt wel iemand die gezien wilt worden, ook al is dat spannend. Wat ga je tegen komen; niet alleen maar in jezelf, maar ook op straat, want dat is wat we gaan doen. De straat op met onze liefde voor de dans. Hoe dat er uit gaat zien? Tja, dat ontvouwt zich vanzelf gaande weg onze voorbereiding. Natuurlijk zijn de contouren al duidelijk, maar de invulling nog niet, want het is jou dans, in verbinding met ieder die mee danst.

WIE ZOEKEN WE

  • Ben je een danser,hou je de dans, ben je er verliefd op?
  • Hou je wel van een speelse uitdaging?
  • Herken je dat je gezien wilt worden in wie je bent?
  • Kun je onderstaande voorbereidende en uitvoerende datums?

Dan is dit zeker iets voor jou, want het is speels, gek, spannend, uitdagend, verbonden en lekker creatief. Het gaat er niet om dat we mensen vermaken, maar het gaat om jou dans, jou reis, jou beleving.

HOE ZIET HET ER UIT

Op 15 februari bewegen we als een verbonden groep door de stad Rotterdam en delen we de liefde voor de dans met elkaar. Ieder met zijn eigen koptelefoon op, dezelfde muziek en zijn eigen dans, bewegen we vanuit station Rotterdam Centraal, langs de beeldenroute en verder. Alles wat we onderweg tegenkomen wordt een deel van je dans. De verbinding die we hebben met elkaar, zal ons kracht en speelsheid geven en dit zullen we terug zien in de mensen die we tegen komen, want sommige straten zijn rustig en stil en anderen loopt het winkelend publiek. We doen dat met aandacht en hopelijk heel veel plezier. Kun jij je voorstellen wat dat doet met jou en met diegene die je tegen gaat komen? Na de dans gedanst te hebben zullen we met elkaar afronden.

EVEN PRAKTISCH

  • Het gehele projekt wordt begeleid door vier personen. Saryo (De Vijf Ritmes), Esther Gernette (Dansexpressie), Valerie Hendriks (kleding), Henk van Doorn (Film materiaal).
  • Op donderdagavond 9, 16 & 23 januari (19.00–22.00) in Centrum Djoj, Rotterdam en zondagmiddag 9 februari (13.30–17.00) in Lijm & Cultuur, Delft, zullen we het geheel voorbereiden. Het liefst willen we natuurlijk dat je alle datums kunt komen, maar wanneer je er één of twee niet kan, dan kun je ook meedoen. 9 februari is de belangrijkste van alle, want dan komt alles samen.
  • 15 februari, ergens in de middag, is de uitvoering en die begint bij het Centraal Station Rotterdam met een begin dans, waarna we door de straten reizen naar een eindpunt en ook daar is een afrondingsdans.
  • De kosten zijn €60,00 voor alles of €15,00 per datum.


Om buiten te dansen en zo zichtbaar te zijn heb je wel wat lef nodig, maar wat is het leven zonder uitdagingen. Dus verras jezelf en spring in het diepe door je op te geven, de rest volgt vanzelf.

De Vijf Ritmes geeft je de tools om je vrij te voelen, jezelf te waarderen in wie je bent en je over te geven aan het moment.
Dansexpressie brengt beleving en beweging samen. Op basis van een thema of kunstwerk wordt je begeleid in jouw unieke improvisatie.

Ga jij met ons deze uitdaging aan. Dan kun je jezelf aanmelden via:

  • Saryo:0648152072 l saryo@kpnmail.nl
  • Esther: e_gernette@hotmail.com.

Laat op het Facbook event weten dat je komt en vertel het verder.

 

PURE DANCE

Flesjmop wordt gesponsord door PURE DANCE. De wekelijkse Vijf Ritmes dansavonden in Rotterdam, Den Haag en Delft. Meer informatie hierover vind je hieronder.

Voor de cyclus in Den Haag, klik hier.
Voor de avonden in Rotterdam, klik hier. 

Voor de avonden in Delft, klik hier.

.

 
PURE DANCE
praktische informatie
   
PURE DANCE | 5Ritmes
Den Haag
PURE DANCE | 5Ritmes
Rotterdam
PURE DANCE | Free Dance Delft
   
FLESJMOP 2020
Rotterdam
   
ECSTATIC DANCE
Delft
WHITE NIGHT 2019
Rotterdam
OUDJAARS WAVE 2019
Rotterdam

NIEUWJAARS WAVE 2020
Rotterdam

   
SWEAT YOUR PRAYERS
Utrecht
 

 

 TERRA NOVA | Delfgauw, The Netherlands
Saryo van Lakerveld | +31 (0)6 481 52 072
Eva Bergerova | +31 (0)6 238 83 406


webdesign www.arteos.nl