Home
Saryo van Lakerveld
Terra Nova
De Vijf Ritmes
Agenda
Feesten
Cursussen & lessen
Workshops
Zomer & winterweken
Mannenwerk
Jaargroep
Gastdocenten
Foto’s
Links
Contact & aanmelden

T e r r a  N o v a

Natural Moves
zomerweek in Frankrijk

  Saryo van lakerveld Pottenbakkerstraat 2
2645 KT Delfgauw

The Netherlands
T  +31 (0)15 256 62 86
M +31 (0)6 481 52 072
E terranova@devijfritmes.nl
Skype: dancing-soul
  

Workshopinfo op Preau website and English translation

In deze zomerweek bied ik de ruimte om expressie te geven aan je innerlijke zelf d.m.v. dans, stem en verschillende andere creatieve bewegingen. De combinatie van De Vijf Ritmes, de plek en het samen onderzoeken brengen je dieper in- en dichter bij jezelf.

Dansen is altijd een uitingsvorm geweest en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Door middel van de dans kom je in een staat van niet-denken. Je belandt in je lichaam en die is altijd in beweging, zelfs als je slaapt. De best voelbare beweging van je lichaam is je adem en je hartritme. Je adem voert zuurstof aan naar de beweging en je hart verbindt het gevoel met de beweging. In deze dansvorm gaat het om contact te maken met de danser in jezelf. Wanneer je jezelf tot leven hebt gedanst, is er ruimte om jezelf te laten gaan in de extase van de dans. Wanneer je de staat van extase bent binnen gegaan, is de beleving van verbondenheid met alles wat leeft een stukje meer werkelijkheid. Het plezier en de diepgang die de dans je kan geven is alleen maar te begrijpen vanuit je eigen ervaring.

We zullen deze week de dans gebruiken om je krachtiger te verbinden met je innerlijke zelf en je hart energie. We doen dit door je hele systeem tot rust te brengen en te vertragen, door uit de gehaastheid van deze wereld te stappen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit betekent niet dat je dans niet energiek mag zijn, maar het betekent dat je thuis komt in jezelf en dat je dans meer verbonden is met je natuurlijke staat van zijn. We zullen naast de dans nog verschillende wegen bewandelen die bijdragen aan dat proces, zoals ArtCreation (bewegen op papier), danssage (massage in beweging), Voice movement , actieve meditaties en als het weer het toestaat zullen we ook een kanotocht maken op de nabijgelegen rivier en de dans van het water volgen. Afhankelijk van de groep en het moment zullen we in de ochtend en de middag een sessie hebben en misschien in de avond. 

Deze dansweek is voor iedereen geschikt; jong, oud, fit, lenig of stijf. Het plezier van de dans zit in ieders hart en iedereen is een danser. Je lach is welkom, maar ook je traan en natuurlijk is er alle ruimte om te zijn wie je bent. Wat we (onder)zoeken in de dans is wat er eigenlijk al is, maar nog niet (genoeg) herkent en erkent is.   

l’Huy Préau is een prachtige plek vol cultuur, warmte, prachtig ingebed in de Franse natuur. Het biedt de sfeer en openheid om jezelf helemaal te geven in deze twee vormen van expressie. Emiel (NL) is de eigenaar van deze prachtige plek en hij geeft je een gevoel dat je thuis bent. 

Kinderen zijn natuurlijk ook welkom, maar daar wordt geen programma voor aangeboden. Indien je ideeën zoekt hoe je dit kunt combineren, mail mij even om te kijken wat we daar mee kunnen doen. Er is wel een natuurlijk omgaan met paarden week voor kinderen die parallel loopt aan onze week.   

Practische details

Datum: za. 28 juli (17.00) - za. 4 augustus (10.00)

Plaats: Chatin | Frankrijk (750 km vanaf Utrecht)

Lokatie: L'Huy Préau

Workshop: € 265,00. Heb je een laag inkomen, mail mij dan voor mogelijkheden. Na aanmelding kun het workshop bedrag overmaken naar Terra Nova. Voor aanmelding zie hieronder.

Verblijf: Op Preau zijn er verschillende accomodatie mogelijkheden. Dit varieert van een eigen tent tot een eigen kamer in het huis. Daar tussenin zijn er 1, 2 en 4 persoons riddertenten, die geheel zijn ingericht en meerpersoons kamers. Er zijn ook een paar mogelijkheden voor campers. De prijzen liggen tussen de € 400,00 (eigen tent) en € 740,00 (1 pers. kmr) en dit is inclusief het heerlijke eten van Preau. Je kunt op Preau website kijken voor meer informatie en de prijzen.

Kinderen: t/m 10 jr is er 50% korting op het verblijf en van 11 t/m 16 jaar 25%. Zie Preau's verblijfskosten.

Reis: Indien je geen auto hebt of je hebt plekjes over, dan is er hier een prikbord om een lift te krijgen of te geven. Voor de route kun je hier terecht. Wij raden je aan om een dag van te voren te vertrekken en in de buurt van Preau een hotel te nemen. Dan kom je rustig aan.

Aanmelden: Loeky Ekkel | 0573-221199

 

 
SummerVibes | NL
Natural Moves | Frankrijk
Footsteps | ntb

 

 

 

 
    Terra nova | Saryo van lakerveld | Dans de 5 ritmes | Pottenbakkerstraat 2  2645 KT Delfgauw |  Tel 0152566286 0648152072                                                                              webdesign www.arteos.nl