Home
Saryo & Eva
Agenda
Programma

De Vijf Ritmes
Open Floor
Conscious Dance

Dansavonden
Workshops
Zomerweken
Ritual Theater

Terra Nova

Gastdocenten

Contact & aanmelden

 
SARYO VAN LAKERVELD
&

EVA BERGEROVA
 


 


In 1982 werd ik diep geraakt door De Vijf Ritmes dans. Deze dans stond toen nog in de kinderschoenen en er waren nog maar twee docenten in Europa. Ya’Acov en Susannah Darling Khan gaven in die tijd intensief les; weekenden, weken en jaargroepen. De allereerste groep die ik bij hen deed, was een mannengroep in zuid west Engeland. Ik voelde diep van binnen dat dit het pad was dat ik wilde dansen.

Zeven jaar later, in 1998 deed ik mee met de eerste training die werd aangeboden. Dit was de basistraining genaamd 'Waves'. In 2004 heb ik de vervolgopleiding 'Heartbeat' gevolgd. Dit is het werken met de emoties.

Tot op de dag van vandaag geniet ik van het lesgeven en voel ik elke keer weer de passie om met mensen aan de slag te gaan en via het spel van de dans door te dringen in het onderbewuste van de danser. Ik voel dat ik dit alleen maar kan doen, omdat ik zelf veel heb geleefd en doorleefd. De dalen die ik heb bezocht waren heel diep en donker, maar vanuit die ervaring kan ik het licht en het leven heel erg waarderen en is er altijd een duidelijk ''JA' in en naar het leven.

Alles wat ik doorgeef krijg ik door en stroomt door mij heen. Mijn invloed in de danslessen is dat het via mijn hart stroomt en onderweg mijn wijsheid en eigen ervaring meeneemt, wat opgeslagen ligt in elke cel van mijn lichaam.

Dus een uitgebreid CV heb ik niet. Er staat alleen op: van 1958 tot heden ben in dienst van het Leven. Deze weg bewoog mij van aannemer naar Cranio Sacraal massage therapeut tot de dansleraar die ik nu ben. Daarnaast heb ik vanuit verschillende stromingen inspiratie opgedaan, waaronder tantra, meditatie trainingen, Osho’s therapie en healingwerk, sjamanisme in verschillende vormen, stemwerk en mannenwerk.

Ik ben leermeesters tegen gekomen die mij hebben geïnspireerd en mij nog steeds veel leren. Mijn dank gaat uit naar Eva, mijn geliefde, Osho, Barry Long, Shanti Mayi, Gabrielle Roth, Susannah en Ya Acov Darling Khan, Mati Engwerda, Andrea Juhan en Vic Cooper, Vera Helleman, mijn twee prachtige dochters Joya en Rajana en natuurlijk elke danser die met mij mee danst.

In dankbaarheid, Saryo


 


 
  TERRA NOVA | Delfgauw, The Netherlands
Saryo van Lakerveld | +31 (0)6 481 52 072
Eva Bergerova | +31 (0)6 238 83 406


webdesign www.arteos.nl