Home

Saryo van Lakerveld
Terra Nova
De Vijf Ritmes
Open Floor Movement

Agenda
Feesten
Cursussen & lessen
Workshops
Zomer & winterweken
Jaargroep
Gastdocenten
Links
Contact & aanmelden

T e r r a  N o v a
Saryo van lakerveld
 

Saryo van lakerveld Pottenbakkerstraat 2
2645 KT Delfgauw
The Netherlands
T  +31 (0)15 256 62 86
M +31 (0)6 481 52 072
E terranova@devijfritmes.nl
Skype: dancing-soul


 

In 1982 werd ik diep geraakt door De Vijf Ritmes dans. Deze dans stond toen nog in de kinderschoenen en er waren nog maar twee docenten in Europa. Ya’Acov en Susannah Darling Khan gaven in die tijd intensief les; weekenden, weken en jaargroepen. De allereerste groep die ik bij hen deed, was een mannengroep in zuid west Engeland. Ik voelde diep van binnen dat dit het pad was dat ik wilde dansen.

Zeven jaar later, in 1998 deed ik mee met de eerste training die werd aangeboden. Dit was de basistraining genaamd 'Waves'. In 2004 heb ik de vervolgopleiding 'Heartbeat' gevolgd. Dit is het werken met de emoties.

Tot op de dag van vandaag geniet ik van het lesgeven en voel ik elke keer weer de passie om met mensen aan de slag te gaan en via het spel van de dans door te dringen in het onderbewuste van de danser. Ik voel dat ik dit alleen maar kan doen, omdat ik zelf veel heb geleefd en doorleefd. De dalen die ik heb bezocht waren heel diep en donker, maar vanuit die ervaring kan ik het licht en het leven heel erg waarderen en is er altijd een duidelijk ''JA' in en naar het leven.

Alles wat ik doorgeef krijg ik door en stroomt door mij heen. Mijn invloed in de danslessen is dat het via mijn hart stroomt en onderweg mijn wijsheid en eigen ervaring meeneemt, wat opgeslagen ligt in elke cel van mijn lichaam.

Dus een uitgebreid CV heb ik niet. Er staat alleen op: van 1958 tot heden ben in dienst van het Leven. Deze weg bewoog mij van aannemer naar Cranio Sacraal massage therapeut tot de dansleraar die ik nu ben. Daarnaast heb ik vanuit verschillende stromingen inspiratie opgedaan, waaronder tantra, meditatie trainingen, Osho’s therapie en healingwerk, sjamanisme in verschillende vormen, stemwerk en mannenwerk.

Ik ben leermeesters tegen gekomen die mij hebben geïnspireerd en mij nog steeds veel leren. Mijn dank gaat uit naar Osho, Barry Long, Shanti Mayi, Gabrielle Roth, Susannah en Ya Acov Darling Khan, Mati Engwerda, Andrea Juhan en Vic Cooper, Vera Helleman, mijn twee prachtige dochters Joya en Rajana en natuurlijk elke danser die met mij mee danst.

In dankbaarheid, Saryo


 


"Saryo's aanwijzingen tijdens de les, bewegen zich als een rode draad door mijn leven. ". Cornelie Gogelein

"Het knappe van de begeleiding van Saryo is hoe hij met zijn muziek én zijn sturing meer dan 20 of meer verschillende dansers tegelijk als groep mee kan nemen in een eigen persoonlijke danservaring. De groepsenergie stroomt" -Marc in den Bosch

"Saryo draait fijne muziek, keuzen. Een echte haagse eikel, niet te veel woorden, vooral zeggen wat er toe doet. Weerstand?: Niet zeiken maar dansen, wie doe je tekort als je 't niet probeert?" - Laurens van Ruijven

"Saryo: heeft de kunst, via de muziek, je te leiden naar jezelf en de ander, zonder je te hoeven verstoppen" -Liane Borst

 
    Terra nova | Saryo van lakerveld | Dans de 5 ritmes | Pottenbakkerstraat 2  2645 KT Delfgauw |  Tel 0152566286 0648152072                                                                              webdesign www.arteos.nl